Succes recept bij mijn kids

 

23-03-2015

Best moeilijk he, iedere dag weer iets maken wat je kind lekker vind. Dit weekend had ik weer een succes recept!

Soms vind ik het best lastig om iedere dag weer iets nieuws te verzinnen om die avond te eten.
Ik wil graag met iedereen rekening houden want het is natuurlijk wel zo leuk als iedereen zijn bordje leeg eet. Dus bedenk ik regelmatig nieuwe recepten.
Soep vinden wij allemaal erg lekker, kippensoep, groentesoep, erwtensoep, tomatensoep alles is eigenlijk goed. Maar dit weekend wilde ik eens een andere soep maken.
Ineens kwam ik op een goed idee en ik dacht ik ga het gewoon proberen!
Gelukkig viel het in de goede smaak en iedereen zat heerlijk te smullen!
Toen we klaar waren zei mijn oudste dochter zelfs "mama de soep was heel erg lekker"
Yes gelukt!! Weer een succes recept erbij!

Natuurlijk wil ik dit recept dan met jullie delen, misschien bij jullie ook een succes?
Hieronder mijn zelf gemaakte recept!

Recept Spaanse soep

Wat heb je nodig?

- 1 chorizo worst
- 250 gram gehakt
- 1 pakje tomaten frito
- 1 courget
- 2 kleine uien
- 2 grote aardappelen
- 5 teentjes knoflook
- 2 boillon blokjes (rundvlees)
- suiker
- zout
- peper
- komijnzaad
- Ongeveer 1 liter water

Hoe maak je de soep?

Snijdt de uitjes en 3 teentjes knoflook fijn. Doe een beetje boter in de pan en fruit de uitjes met de knoflook aan. Snijdt ondertussen de chorizo in stukjes en gooi deze bij de uitjes.
Laat dit even aanbakken en snijdt ondertussen de courget in stukjes deze kan er daarna ook bij. Ondertussen kan je de aardappels schillen en daarna even goed wassen, in stukjes snijden (middel groot) deze kunnen dan ook in de pan. Alles even goed door roeren en op een zacht vuurtje laten staan zodat je in de tussen tijd het gehakt kan kruiden met een beetje zout, peper en komijnzaad daarna balletjes van maken.
Dan kan je het pakje met tomaten frito (dit is tomaten pasta maar dan met net een wat lekkerder smaakje) in de pan gooien weer alles even goed door roeren.
Volgende stap is om het water erbij te doen,ik heb erbij gezet ongeveer 1 liter maar je moet zelf even kijken of dit misschien net wat meer moet zijn. Daarna natuurlijk weer even goed roeren en dan kunnen de 2 boillon blokjes en de gehaktballetjes erbij, ook heb ik voor de smaak ongeveer 4 schepjes suiker toegevoegd (zelf even proeven of je vind dat er wat meer bij moet)
Vervolgens de soep aan de kook brengen, zodra het kookt kun je het wat lager zetten.
Dan is het even een tijdje wachten want de soep moet ongeveer een uurtje op een laag vuurtje op staan. Zo worden de aardappels gaar en word de soep wat dikker. (wel af en toe even roeren!)

Makkelijk he? En echt super lekker!
Eetsmakelijk!

Reageren

Geen commentaar gevonden.